Müşteri Aydınlatma Metni

MÜŞTERİ AYDINLATMA METNİ


1. Veri Sorumlusu Kimliği:
Bostancı Mahallesi Tarikihas Sokak Tavukçuoğlu İş Merkezi No:2/6 Kadıköy / İstanbul adresinde bulunan ve İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü nezdinde 949196 sicil numarası ile kayıtlı olan Okul Sepeti Pazarlama A.Ş.(“Şirket”)’dir.


2. Veri Kategorizasyonu:

Kimlik Bilgisi

  •  

Ad, soyadı, T.C. kimlik numarası gibi(Bireysel Müşteriler) Firma unvanı gibi(Kurumsal Müşteriler)
Öğrencinin adı soyadı, cinsiyeti gibi

İletişim Bilgisi

  •  

Telefon numarası, e-mail adresi gibi (Bireysel ve Kurumsal Müşteriler)

Lokasyon Bilgisi

  •  

Ev adresi, iş adresi gibi

Finans Bilgisi

  •  

 

Vergi kimlik numarası, vergi dairesi (Kurumsal Müşteriler)

Fiziksel Mekân Güvenliği Bilgisi

  •  

 

Kamera kayıtları ile kaydedilen görüntüler gibi

İşitsel Kayıtlar

 

Çağrı merkezi tarafından alınan ses kayıtları gibi

Hukuki İşlem Verisi

 

Yetkili kamu kuruluşları ile yapılan adli yazışmalarda bulunan bilgiler gibi

 

 

 

 

 

3. Kişisel Verilerin Hangi Amaçlarla İşlendiği

Veri Kategorisi

Veri İşleme Amacı

Veri İşlemenin Hukuki Sebebi

Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Lokasyon Bilgileri, Hukuki İşlem Verisi, Finans Bilgileri

 

  • okulsepeti.com site üyeliği tanımlama
  • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi
  • İş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi
  • Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi
  • Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi
  • Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi
  • Ürün satış faaliyetlerinin kaydının tutulması
  • Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
  • Ürünlerin alıcıya tesliminin sağlanması

KVKK m.5 f.2 c bendi; Sözleşmenin Kurulması ve İfası ile İlgili Olması

 

Kimlik Bilgileri, Hukuki İşlem Verisi, İletişim Bilgileri, Lokasyon Bilgileri

  • Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi

KVKK m.5 f.2 ç bendi; Hukuki Yükümlülüğün Yerine Getirilmesi İçin Zorunlu Olması

Fiziksel mekân güvenliği

  • Fiziksel mekân güvenliğinin temini

KVKK m.5 f.2 ç bendi; Hukuki Yükümlülüğün Yerine Getirilmesi İçin Zorunlu Olması

Finansal Bilgiler

  • Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi

KVKK m.5 f.2 c bendi; Sözleşmenin Kurulması ve İfası ile İlgili Olması

İşitsel Kayıtlar

  • Çağrı merkezi ile

KVKK m.5 f.2 f bendi;Veri Sorumlusunun Meşru Menfaati

 

 

4. Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Alıcı Grubu

Aktarım Amacı

Aktarımın Hukuki Sebebi

Yetkili kamu kurum ve kuruluşları

  • Kamera kayıtlarının istendiğinde Emniyet Müdürlüğü ve Adli makamlarla paylaşılması

KVKK m.5 f.2 ç bendi; Hukuki Yükümlülüğün Yerine Getirilmesi İçin Zorunlu Olması

Kargo firması ve kurye

  • Ürünlerin müşteriye teslimi

KVKK m.5 f.2 c bendi; Sözleşmenin Kurulması ve İfası ile İlgili Olması

Tedarikçi (Okul-Öğrencinin okumakta olduğu  okulun atadığı yetkili kiş)

  • Okulun, öğrencinin satın aldığı ürün verilerinin takibini yapabilmesi
  • İş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi

 

KVKK m.5 f.2 f bendi;Veri Sorumlusunun Meşru Menfaati

Tedarikçi (Yazılım firması)

  • Sistemin çalışabilmesi amacıyla veri girişinin sağlanması
  • Teknik zorunluluklar ve sistemsel problemlerin çözümünün sağlanabilmesi

KVKK m.5 f.2 c bendi; Sözleşmenin Kurulması ve İfası ile İlgili Olması

Tedarikçi (Bankalar, mali müşavirler)

  • Fatura düzenlemede Finansbank e-finans sistemi ile paylaşım

KVKK m.5 f.2 c bendi; Sözleşmenin Kurulması ve İfası ile İlgili Olması

Tedarikçi (mali müşavir)

  • Finansal ve mali tabloların YMM şirketi tarafından onaylanması

KVKK m.5 f.2 ç bendi; Hukuki Yükümlülüğün Yerine Getirilmesi İçin Zorunlu Olması

Tedarikçi
(Avukatlar)

  • Uyuşmazlıkların çözümü için

KVKK m.5 f.2 f bendi;
Veri Sorumlusunun Meşru Menfaati

Tedarikçi (E-posta hizmeti tedarikçisi)

  • Şirket içi ve Şirket dışı e-posta kanalıyla yapılan iletişimin sağlanabilmesi amacıyla mali belgelerin ve müşteri bilgilerinin iletilmesi

KVKK m.5 f.2 f bendi;
Veri Sorumlusunun Meşru Menfaati

Tedarikçi (İletişim şirketi)

  • Sipariş ve teslimatlarla ilgili bilgilendirme mesajlarının müşteriye sms ile gönderilmesi

KVKK m.5 f.2 c bendi; Sözleşmenin Kurulması ve İfası ile İlgili Olması

 

 

5. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri 
Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz Şirket’e ilettiğiniz yönteme bağlı olarak fiziki veya elektronik ortamda toplanmakta ve yukarıda belirtilen amaçlar dâhilinde işlenmekte ve aktarılmaktadır.

 


6. İlgili Kişiler’in Kişisel Verileri Üzerindeki Haklarının Neler Olduğunu ve Bu Hakları Nasıl Kullanabilecekleri

KVKK m.11 uyarınca ilgili kişi sıfatıyla tarafımıza başvurarak;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVKK ve ilgili diğer mevzuata uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen; amaç, süre ve meşrutiyet prensipleri dahilinde değerlendirilmek üzere kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahipsiniz.


Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı başvuru formu linkinde yer alan “ Veri Sorumlusuna Başvuru Form ”nu yazan talimatlara uygun olarak doldurarak, kullanabilirsiniz.
Başvurular, ilgili veri sahibinin kimliğini tespit edecek belgelerle birlikte, aşağıdaki yöntemlerden biri ile gerçekleştirilecektir:
Formun doldurularak ıslak imzalı kopyasının elden veya posta yoluyla Bostancı Mahallesi Tarikihas Sokak Tavukçuoğlu İş Merkezi No:2/6 Kadıköy/İstanbul adresine iletilmesi,
Formun 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında düzenlenen güvenli elektronik imza ile imzalanarak okulsepetipazarlama@hs03.kep.tr adresine kayıtlı elektronik posta ile gönderilmesi,
Şirket, Kanun’da öngörülmüş sınırlar çerçevesinde söz konusu hakları kullanmak isteyen veri sahiplerine, yine Kanun’da öngörülen şekilde azami otuz (30) gün içerisinde cevap vermektedir.
Başvurunuzun ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilecektir.